Skeelerwedstrijd 11 juni 2022

In samen werking met HSC de Draai en de Skeelervereniging Koggenwaard werd op zaterdagochtend 11-6- 2022 een jeugdskeelerwedstrijd georganiseerd.

Dit gebeurde onder regie van Adri Zwagerman met een team van vrijwilligers. Een groot aantal kinderen van 6 t/m 12 jaar kwam opgetogen met complete skeeleruitrusting naar de skeelerbaan in Hensbroek toe. De ongeveer zestig deelnemers, jongens en meisjes werden opgesplitst in 2 groepen. Zij werden begeleid door de skeelertrainers, die een mooi parcours hadden uitgezet voor de behendigheidsproef. Er werd begonnen met de behendigheidsproef, die om de pylonen, over een schans, onder een boog door en andere obstakels moest worden uitgevoerd. Daarna werd er gestreden om zo snel mogelijk een ronde van 200 meter af te leggen. Dit onderdeel wordt de Flying Lap genoemd, zodat de jonge skeeleraars op hoge snelheid de start beginnen om na een ronde op z’n snelst te kunnen finishen. Als laatste onderdeel werd gestreden in de mini marathon om de beste positie. De jongste jongens en meisjes reden een marathon over 2 ronden en de gevorderde jongens en meisjes reden een marathon van 6 ronden.

Onder het toeziend oog van een grote groep enthousiaste toeschouwers, werd in beide categorieën hard gestreden om de ereplaatsen. Om de ouders mee te laten sporten werd tijdens de wedstrijd (net als tijdens de trainingen) door trainster Daniëlle een bootcamp gegeven. Bij een fantastisch mooi weer, was het voor de aankomende skeeler talenten een geslaagde wedstrijd.

De uitslagen waren voor de jongste categorie jongens en meisjes vanaf 6 jaar: 1 Avi Nguyen, 2 Lisa Wever, 3 Zoe Molenaar

De uitslagen voor de tweede categorie jongens en meisjes  tot 12 jaar: 1 Milena Bel, 2 Arcelia van Rouendaal, 3 Pieter Rademaker.

Deze week wordt van 13 t/m 18 juni voor de skeeleraars in alle leeftijden, de skate4daagse gehouden op de skeelerbaan te Hensbroek.

Voor meer informatie: www.koggenwaard.nl en www.hscdedraai.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *